Astrid Lindgren oli rakastettu lastenkirjailija. Hänen kirjoittamaansa maailmaan lukeutuu monia tunnettuja hahmoja, kuten Peppi Pitkätossu, Vaahteramäen Eemeli, Katto Kassinen ja Ronja Ryövärintytär. Astridin satuja luetaan edelleen lapsille ympäri maailman ja hahmot tunnetaan erittäin laajasti.

Astridin kehittämien satujen, hahmojen ja tarinoiden tapahtumapaikkojen pohjalta vuonna 1981 Ruotsin Vimmerbyhyn perustettiin Astrid Lindgrens Värld eli Astrid Lindgrenin Maailma. Huvipuiston alueet on rakennettu kirjojen pohjalta ja kaikki hänen kirjojaan lukeneet tunnistavat varmasti miljööt ja hahmot. Siellä kannattaa piipahtaa, jos perheestä löytyy yhtään edellämainittujen satuhahmojen faneja. Alue on viime aikoina saanut rahakkaan kasvojenkohotuksen, sillä paikka on erittäin suosittu ja siitä halutaan pitää huolta. Tästä syystä niidenkin kannattaa piipahtaa täällä uudelleen, ketkä ovat jo aiemmin paikalla käyneet.

Missä ja milloin?

Astrid Lindgrenin maailma sijaitsee Ruotsin Vimmerbyssä, jonne on Tukholmasta noin 3 tunnin matka. Malmöstä matkaa tulee nelisen tuntia. Suomalainen voi lähteä matkalle vaikka laivalla ja jatkaa matkaa autolla Tukholmasta Vimmerbyhyn. Kerromme alempana yhden hyvän mahdollisuuden käydä näppärästi Astrid Lindgrenin maailmassa.

kesäkausi

130 000 neliömetrin laajuinen huvipuisto on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Ohjelmat ja tavattavat satuhahmot vaihtelevat sen mukaan, minkä kauden aikana vierailija siellä käy. Kesäkausi on jaettu kolmeen kauteen: touko-kesä, kesä-elo ja syyskuu. Tarkemmat päivämäärät on katsottavissa huvipuiston virallisilta verkkosivuilta. Sieltä löytyy myös tiedot pääsylippujen hinnoista ja oppaat paikalle tulemiseksi sekä auton parkkeeraamiseksi.

Mitä huvipuistossa pääsee näkemään?

Huvipuistoon on koottu yhteen Astrid Lindgrenin rakastetuimmat sadut ja hahmot. Yleisölle järjestetään esityksiä ja lisäksi siellä on päivittäisiä tapahtumia, joihin kannattaa osallistua. Vierailijoiden ei tarvitse tyytyä pelkästään yleisönä olemiseen, vaan kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan tarinoiden sisälle, kuten esimerkiksi leikkimään hippaa Peppi Pitkätossun kanssa. Tarinat todellakin heräävät eloon tässä huvipuistossa ja todellisuuden ja sadun maailman raja voi olla vaikea hahmottaa.

Yksi Astrid Lindgrenin maailman aktiviteeteistä on mahdollisuus päästä kurkistamaan esimerkiksi Ronja Ryövärintytär -teemalla rakennettuun maailmaan. Heille, kenelle tarina on tuttu, tuntevat varmasti Matiaksenlinnan, 7-metrisen vesiputouksen ja Rutjankosken. Kaikki nämä on sisällytetty tälle alueelle, uskomattoman tunnistettavasti. Tottakai huvipuistosta löytyvät mm. Huvikumpu, Melukylä ja Kissankulma. Satuhahmot esittävät teatteriesityksiä ja lapsiperheet viihtyvät varmasti mielisatujensa parissa. Huvipuisto täyttyy kerta toisensa jälkeen väkipaljoudesta ja siellä on käynytkin aivan huima määrä kävijöitä: jopa 10 miljoonaa vierailijaa sen koko historian aikana.

Lähde Suomesta Ruotsiin

Ruotsiin voi lähteä lomailemaan joko omatoimisesti tai järjestetyn matkan kautta. Suomalaisille järjestetään lomamatkoja, jotka alkavat laivamatkasta Ruotsiin. Esimerkiksi Viking Line järjestää tällaisia matkoja. Laivan päästyä perille Ruotsin kamaralle, jatkuu matka kohti majoituspaikkaa. Majoituksen voi valita matkaa varatessa, niin se on hoidettu jo etukäteen. Samalla vaivalla hoituu myös huvipuiston sisäänpääsylippujen ostaminen. Kaikki hoituu siis kätevästi netin kautta ja tehtäväksesi jää ainoastaan hoitaa itsesi ja perheesi terminaaliin oikeana päivänä.

Jos varaat matkan esimerkiksi mainitun Viking Linen kautta, saat majoituksen kätevästi läheltä huvipuistoa. Tämä helpottaa Ruotsissa olemista eikä sinun tarvitse järjestää kuljetusta pitkälle matkalle. Voit toki myös lähteä matkaan vaikka matkailuauton kanssa, jolloin majoitusta ei tarvitse sen kummemmin järjestää. Ruotsista löytyy hyvin sopivia camping-alueita, joissa voi yöpyä. Entistä kätevämpää on se, että nykyään majoitukset on helppo varata etukäteen joko majoituspaikan verkkosivujen kautta tai sähköpostitse. Näin ei tarvitse stressata sitä, onko haluamassasi majoituspaikassa tilaa juuri matkasi ajankohtana. Ei muuta kuin nokka kohti Vimmerbytä ja Astrid Lindgrenin satumaailmaa.