Jokainen meistä varmasti tuntee Nalle Puh-satuhahmon tai on ainakin lukenut yhden Nalle Puh-kirjan lapsuutensa aikana.

Tämä hauskankurinen hahmo on elänyt kanssamme lapsuutemme ja Nalle Puh oli yksi seuratuimmista elokuvista ja tv-sarjoista, joita seurasimme innolla. Nalle Puh eli oikealta nimeltään englanniksi Winnie-the-Pooh on saanut alkunsa vuonna 1926 englantilaisen kirjailijan A. A. Milnen luomana. Hän kirjoitti Nalle Puhista kaksi erittäin tunnettua kirjaa, jotka olivat nimeltään Nalle Puh ja Nalle Puh rakentaa talon. Näiden lisäksi hän teki Nalle Puhista kaksi runokirjaa. Idean Nalle Puhista A. A. Milnen sai pojaltaan Christopher Robin Milneniltä ja hänen lelueläimiltään. Sarjan poikana oleva Risto reipas onkin nimetty Milnenin pojan mukaan. Englannin kielinen nimi Winnie-the-Pooh taas sai nimensä Lontoon eläintarhassa olevasta Winnie-nimisestä karhusta. Winnie onkin Risto reippaan kanssa yksi piirrossarjan päähahmoista. Winnie-karhu oli kanadalainen mustakarhu, joka esittää sarjassa hieman hölmöhköä, hunajaa rakastavaa nallea. Muita hahmoja piirrossarjassa on Nasu, joka on pieni ja erittäin arkaluonteinen possu. Nasu on Nalle Puhin paras ystävä, joka vieraileekin Nalle Puhin luona usein. Nasun lisäksi puolenhehtaarin metsässä asuu kani, joka on erittäin aikaansaava ja jopa hieman määräilevä. Kani rakastaa järjestystä ja asioiden organisointia. Pöllö taas on kaikkein arvostetuin hahmo. Hän on koko metsän viisain asukas, johon kaikki luottavat neuvon tarpeessa. Ihaa metsän surumielisin asukas. Hän on hyvin masentunut aasi, jonka häntä roikkuu naulalla ripustettuna. Tikru on energiaa täynnä oleva tiikeri. Tikru rakastaa pomppimista ja usein pomppiikin muiden metsän asukkaiden päälle. Tikru pomppii käyttäen ylikimmoisaa häntäänsä. Kengu on erittäin huolehtivainen kenguruäiti, joka pitää huolen metsän jokaisesta asukkaasta. Kengun mukana on hänen pussissa oleva poika. Sarjan päähahmona toimii Ristoreipas. Hän on noin 8-vuotias koulua käyvä poika, joka on saanut nimensä A. A. Milnenin pojasta. Jonka oikea nimi on englanninkielisissä teoksissa Chirstopher Robin. Kaikki sarjan hahmot ovat saaneet alkunsa A. A. Milnenin pojan Christopherin leluista, joilla hän leikki pienenä. Ainoastaan kani ja Pöllö ovat itse keksittyjä hahmoja, jotka ovat myös piirretty oikeiksi eläimiksi toisin kuin muut hahmot. Hahmot asuvat metsässä, joka on myös nimetty heidän lähimetsänsä mukaan, joka on oikealta nimeltään Ashdownin metsä. Suomenkielisessä sarjassa metsä taas tunnetaan nimellä puolen hehtaarin metsä.

Nalle Puh nykypäivänä

Alkuperäinen Nalle Puh onkin todella vanha satukirja hahmo, jonka Walt Disney teki tunnetuksi myöhemmin elokuvillaan, animaatiosarjoillaan ja sarjakuvillaan. Nalle Puh on nykypäivänä erittäin tunnettu piirrossarja, joka tunnetaan alkuperäisestä A. A. Milnenin tarinasta kuin myös nykyaikaisesta Walt Disneyn muunnoksesta. Sarjasta on tuotettu iso määrä erilaisia sarjakuvia, elokuvia ja tv-sarjoja. Ensimmäisen elokuvan Disney julkaisi vuonna 1977 ja sitä pidetäänkin nykyään yhtenä piirroselokuvien klassikkona. Disney on saanut pidettyä sarjassa mukana kaikki alkuperäiset hahmot ja sarjan alkuperäisen ideologian. Sarjaan on kuitenkin Disneyn mukana saapunut myyrä, jota ei kuitenkaan esiinny alkuperäisissä teksteissä. Christopherin eli A. A. Milnenin pojan lelukarhu oli myös näytillä New Yorkin kirjaston lastenosastolla vuoteen 2008 saakka. Näytillä oli Nalle Puhin lisäksi Nasu, Kengu, Tiikeri ja Ihaa.

Nalle Puh nykypäivänä

Nalle Puh on kuitenkin edelleenkin pysynyt hyvin suosittuna lastensarjana, johon tehdään edelleenkin jatkuvasti uusia lisäosia ja elokuvia. Uusin elokuva tehtiin viime vuonna eli vuonna 2018 ja se on nimeltään Risto Reipas ja Nalle Puh. Tämän lisäksi televisiossa esitetään jatkuvasti Nalle Puhin eri animaatiosarjoja. Näiden lisäksi sarjasta on saatavilla erilaisia piirrettyjä sarjakuvia ja videopelejä.