Englantilainen kirjailija ja sarjakuvakäsikirjoittaja Neil Gaiman, joka on tullut tunnetuksi erityisesti Sandman-sarjakuvastaan ja romaanistaan American Gods. Teoksistaan hän on saanut useita fantasiakirjallisuudelle myönnettäviä palkintoja, kuten World Fantasy Award, Darius Award sekä Hugo-, Nebule- ja Stoker-palkinnot. DC Comicsin julkaisema Sandman-sarjakuvasarja on 46. sijalla Entertainment Weeklyn kokoamalla listalla The best reads from 1983 to 2008.  Sarjakuvan päähenkilö tunnetaan yleisimmin nimellä Dream ja hän on unen ja tarinankertomisen henkilöitymä. Useimmista muista DC:n sarjakuvista eroten Sandman ei liity supersankarimaailmaan, vaikka siinä nähdäänkin muutamia muista sarjakuvista tuttuja hahmoja vierailijoina. Sarjakuvan ensimmäiset osat luokitellaan kauhugenren alle, myöhemmin tarina kehittyy enemmän fantasian suuntaan. Sandmanissa on vaikutteita useista klassisista mytologioista, kuten kreikkalaisesta, egyptiläisestä ja skandinaavisesta mytologiasta. Muihin DC:n sarjakuviin verrattuna Sandman on suunnattu hieman vanhemmalle lukijakunnalle.

Gaiman on ollut nuoresta asti innostunut tieteis- ja fantasiakirjallisuudesta sekä sarjakuvista ja hänen lempikirjailijoihinsa kuuluivatkin mm. C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien ja Gene Wolfe. Gaimanin ensimmäinen ammatti oli toimittaja 1980-luvun alussa ja vuonna 1984 hän kirjoitti Duran Duran -yhtyeen historiikin yhdessä Kim Newmanin kanssa. Hänen sarjakuvauransa sai alkunsa kun hän tutustui sarjakuvakirjoittaja Alan Mooreen. Gaimanin ensimmäinen sarjakuvatyö oli Miracleman, jonka tekemistä hän jatkoi Mooren seuraajana. Ensimmäinen Sandman-sarjakuva ilmestyi vuonna 1988 ja sen julkaisua jatkettiin aina vuoteen 1996 asti. Sandmania kuvittivat useat eri taiteilijat. Gaimanin kuuluisa romaani American Gods ilmestyi vuonna 2001 ja nyt kirjasta on tehty tv-sarja, jonka julkaisu on nostanut Gaimanin nimen jälleen kaikkien huulille. Myös American Godsissa näkyy selvästi Gaimanin kiinnostus mytologioita kohtaan, erityisesti kreikkalaista ja roomalaista historiaa kohtaan on hyödynnetty tarinassa. Kuuluisimpien teoksiensa lisäksi Gaiman on kirjoittanut useita nuorten ja lasten kirjoja ja ollut ehdolla useiden fantasia- ja tieteiskirjallisuuden palkinnoissa. Hän kertoo, että ei ainoastaan ole kiinnostunut mytologioista vaan tuntee ja elää ne, kuten vain parhaat tarinat on mahdollista elää.

Nykyään Gaiman asuu New Yorkissa Yhdysvalloissa ja toista kertaa naimisissa, mutta viettää aikaa ja työskentelee paljon myös Iso-Britanniassa. Hänellä on yksi lapsi laulaja-laulunkirjoittaja puolisonsa Amanda Palmerin kanssa. Gaimanin ensimmäinen avioliitto oli Mary McGrathin kanssa ja tästä liitosta hänellä on kolme lasta. Hän kertoo nyt, että sarjakuvat innostivat häntä kirjoittamista enemmän sillä sarjakuvamaailma tuntui tutkimattomalta maalta ja antoi enemmän luovia vapauksia. Hänen aloittaessaan ei ollut valmiita ohjeita tai näkemystä siitä, miten sarjakuvia kuuluisi oikeaoppisesti luoda. Hän pääsi tekemään ja kokeilemaan asioita, joita kukaan ei ollut vielä tullut ajatelleeksi. Gaiman toteaa, että kirjoittaessaan novelleja ja romaaneja hän on jatkuvasti äärimmäisen tietoinen siitä, kuinka hienoja teoksia ihmiset ovat jo luoneet aikojen saatossa. Kirjojen ja sarjakuvien lisäksi Gaiman on toiminut käsikirjoittajana ja kirjoittanut mm. jakson ”The Doctor’s Wife”  BBC:n suosikkisarjaan Doctor Who vuonna 2011. Hänen kirjoittamansa jakso voitti vuonna 2012 Hugo-palkinnon parhaasta dramatisoinnista. Vuonna 2013 Gaiman teki paluun sarjan pariin ja kirjoitti vielä toisen jakson nimeltään ”Nightmare in Silver”. Gaiman on esiintynyt omana itsenään Simpsonien jaksossa ”The Book Job”. Gaimanin teoksia on kuultu myös radiossa. Vuonna 2014 Gaiman ja Terry Pratchett tekivät BBC:n radiokanavalle dramatisoinnin romaanistaan Good Omens. Viime vuosina Gaiman on kiertänyt lukemassa tekstejään ja runojaan sekä keikkaillut vaimonsa kanssa ja jopa laulanut runojaan, vaikka omasta mielestään hänellä ei ole minkäänlaisia laulutaitoja. Vuonna 2015 Gaiman luennoi tarinankerronnasta ja tarinoiden kehittymisestä kulttuuriorganisaatio Long Now Foundationin kautta.